N A(H) Ch All Zet Cheer Hurra

Bloggen har lenge vært preget av E-kullet, da vi har hatt 8 fantastiske små whippetrebeller i huset i lang tid. Nå har mange av de små forlatt redet, selv om det i skrivende stund er et par hannhunder vi ikke har funnet rett hjem til enda.

Tiden går fort og det har allerede også gått flere uker siden Dogs4all. Jeg ser imidlertid tilbake på helgen og minnes en et par fine dager på Lillestrøm. Streken hadde dessverre blitt skadet i forkant og satt hjemme med skjerm og sykemelding. Det ble derfor en avslappende tur med kun border collie denne helgen. Lørdagen startet med et agilityløp der føreren presterte å rive et hinder på egenhånd ved å strekke ut en arm og dunke borti en hinderstøtte allerede på hinder nummer 3. Det hadde nok ikke spilt så stor rolle resultatmessig, da det var alt for mye hund som eksploderte på banen. Vi hadde både flyvende vippe og alt for mye krutt til at vi kunne vise frem noe fin agility, hvilket var litt vemodig siden både min niese, søster og bror hadde kommet mannssterke for heie. Det var imidlertid veldig hyggelig at de hadde satt av tid til å treffe oss og se hva slags galskap vi benytter store deler av livet på. Tålmodigheten fikk nok imidlertid prøve seg for dem som ikke er vant til lange stevnedager. Løp nummer to gikk mye bedre, selv om føreren glemte å presisere hvilken vei slalomen skulle forseres. Vi tapte svært mye tid på dette, men kom allikevel feilfrie gjennom og endte på en 5. plass. Som lucky looser fikk vi også det siste certet som vi trengte for å kunne bli agility hopp-champion. For å få denne tittelen må man i tillegg ha blitt premiert på utstilling med en viss premiering. Nå har det seg slik at for å kunne delta på små «alminnelige» utstillinger må rasen border collie også ha en gjeterhundmeritt. Har man ikke dette får man kun lov å delta på internasjonale utstillinger. Hurra har ikke gjeterhundmeritt, så vi har strevd litt med å finne et internasjonalt stevne som det har passet å delta på. Vi fikk det til i sommer, men oppnådde dessverre ikke tilstrekkelig premiering da. Vi hadde derfor håp om at vi skulle få det til på Dogs4all. Jeg har selv kun erfaring med å stille ut whippet, og det begynner å bli mange år siden. Jeg følte meg derfor ikke veldig komfortabel med å skulle stille ut Hurra, og ble svært glad da min erfarne svoger Alex Lund (Kennel kifani og Kifani Hundeutstyr) hadde mulighet til å hjelpe meg med dette. Litt press fikk han jo på seg, i og med at vi nå hadde oppnådd 3 cert og kun manglet utstillingsmeritt for å kunne kalle oss champion. Det gikk imidlertid veldig bra. Hurra skjønte fort at her var det bare å stå pent, for da ble man overøst med godbiter; og jammen fikk hun ikke også en blå sløyfe, selv om hun er mindre rasetypisk.

Jeg er så heldig å ha to hopp champions i hus. Nå jakter vi videre på agilitychampionatet. Hurra mangler kun ett cert for å titulere seg med dette. Streken har litt lengre vei, men har fra før svensk agilitycert. Neste konkurranse blir i Kongsvingerhallen i romjula. Sees der!

Dette innlegget ble publisert i Agility, Border Collie, Konkurranser. Bokmerk permalenken.