Tilbakeblikk på European Open (EO)

Årets lille eventyr er over. Etter 36 timer var strekningen Papendal (Nederland) – Moelv (Norge) tilbakelagt, inkludert en deilig stopp i verdens største dyrebutikk, shopping x2 i Sverige og selvsagt middag og løpetur i skauen med 4 whippets og en border hos farmor i Råde. Jeg er svært takknemlig for at jeg har min egen privatsjåfør på tur <3

EO begynte torsdag 25. juli kl 11.00 med møte for de norske ekvipasjene og veterinærsjekk. På programmet skulle det være åpningsseremoni torsdag ettermiddag, mens selve konkurransene skulle starte fredag morgen i 6-tiden. Vi befant oss imidlertid midt i en Nederlandsk varmerekord, hvilket gjorde at omstendighetene ble noe snodige. Varmen gjorde at åpningsseremonien ble avlyst og at første lagkonkurranse ble fremskyndet til å starte kl 19.30 torsdag kveld og holde på frem til midnatt. I tillegg gikk lagbanen i to forskjellige ringer (dog med samme bane) og laget ble delt i to, der to av lagets ekvipasjer skulle løpe i den ene ringen, mens de to andre i den andre. Streken gikk på det første laget (lag 33) sammen med Tarjei Bratt Hveding-Gabrielsen og Posh, Helle Tangen og Theo, samt Kine Eimhjellen og Go. Hurra gikk på lag 107 sammen med Tarjei Bratt Hveding-Gabrielsen og Ebba, Annike H. Asserson og Santxo, samt Morten Bratlie med Zeto. På det første laget kom Posh og Streken gjennom, mens de andre to dessverre disket. På det andre laget kom alle gjennom utenom Hurra. Etter å ha løpt agility midt på natten, for så å stå opp kl 5 for å rekke briefing 05.55 var nok flere noe preget og dessverre fikk ingen av lagene 3 ekvipasjer gjennom på fredag. Grunnet varmen kunne vi ikke løpe agility etter kl 11 og Team Mjóhundr trålet Nederland for å finne et hundevennlig badested. Det fant vi – og der ble alle værende i vannet til sulten tok oss og vi måtte kjøre til nærmeste pannekakehus.

Lørdag morgen var det på’n igjen, nå med individuelle løp. Programmet skulle gå som annonsert. Streken leverte korrekte baner, men med tidsfeil. Hun hadde hatt løpetid helt frem til konkurransestart og var svært preget av varmen. Hun ble imidlertid blant de topp 40 % beste i agilityløpet og topp 50 % i hoppløpet – og det tar vi med oss videre! Hurra leverte et strålende feilfritt hoppløp, som vi selvsagt ikke har på film. Det skilte imidlertid 3 sekunder til vinneren og med over 100 feilfrie deltagere, så kom vi ikke så høyt opp som ønskelig. I agilityløpet var banen helt vanvittig. Jeg hadde briefet ørten løsninger, og landet på én til slutt. Vi hadde sovet siesta, varmet opp, preppet og gjort klar. Jeg var sikker på at dette skulle vi klare. Så plutselig gikk mange deltagere, og når jeg ser dommeren tar med seg sekken og går begynner jeg jo å lure… Eh, er det ikke min tur nå? Nei, det var det visst ikke. Da hadde det blitt besluttet 2 timers pause grunnet varmen. Det var ikke så lett å mobilisere kreftene på nytt etter to timers pause og en lang agilityhelg/uke, og vi klarte ikke komme gjennom banen. Den var imidlertid veldig moro og frister til gjentagelse!! Dermed var vi ute av spill til finalen og kunne heie så mye vi orket på de norske som løp på søndag og gjorde en fantastisk prestasjon.

Vi har lært veldig mye av å få konkurrere først i Venlo helgen før EO og deretter på EO med ymse omstendigheter. Helgen etter fikk vi i tillegg være med på landslagssamling i Kongsvinger og har fått mange gode tips av både Thomas Thiesen og VM-dommer Toshiyuka Obi fra Japan. Der ble det også avklart at det var en ledig plass for Hurra til Nordisk neste helg, så nå finpusser vi formen. De EO-løpene jeg har på film ligger HER for dere som vil inn og se 🙂

Agilitybildene under er fra Venlo helgen før 🙂

Dette innlegget ble publisert i Agility, Konkurranser. Bokmerk permalenken.