Crazy bananas og Wild wild west….!

Har vi virkelig kjørt hele denne veien for å misse European Open???? Det er spørsmålet jeg har stilt meg selv i hele kveld. Vel, kanskje vi skal ta det hele fra begynnelsen?

Vi har altså deltatt i en Nederlandsk åpen agilitykonkurranse i Venlo forrige helg. Der hadde vi slått oss til med deilig bobilcamp og hadde vel egentlig tenkt å nyte ferien der, frem til vi kunne kjøre inn på EO-campus onsdag kl 14. Skjebnen ville det annerledes.

Det startet vel egentlig rett før vi kjørte avgårde på ferie. Som mange har fått med seg, har vi planlagt E-kullet. Tanken var å parre Bølla når vi kom hjem fra ferie, men da hun fikk løpetid en uke før planlagt så ante vi at det kom til å måtte utsettes til neste løpetid. Vi reiste imidlertid avgårde og tenkte at vi «får ta det som det kommer». Vår lille Venlo-ferie ble nå altså brått avsluttet da det plutselig «passet fint» å hente hannhunden til Nederland på onsdag, da det likevel ikke var planlagt noe stort program. Vi skulle egentlig kun ha trent litt agility denne dagen, men denne treningen kunne vi fremskynde til tirsdag. Vi duret derfor avgårde til Het Amsterdamse Bot på tirsdag kveld der jeg, ungene og hundene skulle være stasjonert mens Sjåføren tok seg en liten svipptur til Gardermoen. Jeg tenkte å gjøre litt sightseeing med ungene denne dagen, men ettersom det var meldt svært varmt kunne ikke hundene være igjen alene i bobilen. Kjerringa tok derfor beina fatt med to barn og tre hunder på slep i 40 varmegrader og inn i den eneste Nederlanske skauen som finnes (?!). Vi gikk og vi gikk og vi gikk og vi gikk, og plutselig kom vi til en geitefarm. «Kjempeflott for ungene», tenkte jeg, «men jeg får vel ikke lov å ha med hundene inn her». Men sannelig fikk man visst ha med hund – så lenge de var i bånd. Og det var jo høner og kyllinger og diverse som løp ut og inn og hit og dit, så jeg hadde vel ikke akkurat tenkt å slippe dem løs. Vi fant et skyggefullt sted der hundene ble parkert, vannet og kjølt litt ned før ungene fikk mate og klappe forskjellige dyr. Det var også en lekeplass, og plutselig ser jeg en border collie på lekeplassen. «Den lignet da på Hurra», tenkte jeg, «men hun står jo bundet borte ved treet». Eller ikke…. Borderen hadde mistet oversikten over familiemedlemmene sine og hadde lirket seg ut av halsbåndet. Heldigvis ingen skade skjedd, for hun var ikke ute etter å spise noen husdyr, bare sjekke hvor vi var gått. Så var det bare å feste henne inn i hundebåndvrimmelet igjen. I det jeg styrer med det, så blir jo selvfølgelig whippeten løslatt et lite sekund. Akkurat i det sekundet spankulerer det en høne forbi nesa til Bølla….eh ja…du kan vel se det for deg? Jeg fikk kastet meg over whippeten som stod der med en munnfull fjær og så svært uskyldig ut, men heldigvis slapp høna med skrekken og personalet tok det med knusende ro, så vi slapp å snike oss ut og aldri komme tilbake…..!

Det var jo fortsatt svært varmt, så vi gikk inn i skogen igjen etter en stund. Da fant vi plutselig et stort barnebadebasseng! Fantastisk. Men her var det jo ikke lov med hund…Hundeforbudskiltet stod heldgivis i skyggen, så løsningen ble å binde dem til dette, parkere barnevogna og be dem slappe av mens ungene fikk avkjølt seg. Det gikk heldigvis bra. På vei hjem fikk hundene også badet litt og vi kom endelig tilbake til bobilen etter 6,5 time på tur! Jeg gledet meg til Sjåføren skulle komme og vi kunne komme oss mot EO. Så tikket det inn en melding på facebook om at flere norske ikke kom seg med flyet til EO, fordi alle avgangene var kansellert. «Stakkars», tenkte jeg, og så slår det meg plutselig….Sjåføren skulle jo fly hit. ÆÆÆÆÆ! Her sitter jeg i Amsterdam med to unger på 4 og 1,5 år, 3 hunder og en bobil jeg ikke har lov å kjøre – og i morgen må jeg være på veterinærsjekk på EO…..! What to do? Jeg syntes liksom vi hadde hatt nok oppstyr i løpet av dagen, og så kommer dette. Har vi kjørt SÅ LANGT helt forgjeves? Skal jeg ikke få lov å delta på EO likevel????? Det var noen nervepirrende timer. Klokka 22.50 får jeg likevel melding om at Sjåføren var i ferd med å gå ombord, vi kunne reise i morgen som planlagt til veterinærsjekk og det var bare å ta det med ro. Så det gjør jeg. Vi gleder oss til European Open i morgen!!!!!!!

Forsidebildet er lånt fra Het Parool og er tatt av Jan van Breda. Det var veldig passende 🙂

Dette innlegget ble publisert i Border Collie, Hverdagsøyeblikk, Whippet. Bokmerk permalenken.