Har du husket pass?

Sommeren er over oss og mange skal ut og reise. Det er ikke spesielt varmt og deilig i Norge for tiden og det frister å reise til utlandet. Da er det viktig å ha alt i orden av pass, vaksiner og papirer til både seg selv, barna og hunden før man legger av sted.

Den kommende historien er hentet fra året 2014. Det var på den tiden da vi fortsatt var unge og lovende, Drømmemannen hadde hanekam og vi hadde litt færre rynker og bekymringer. Sommeren var endelig her og vi skulle kjøre bil ned til Kroatia for å feriere en ukes tid med familien. Deretter skulle vi over til Italia for å delta i EM i Lure Coursing med fire whippets. Vi gledet oss veldig og var godt forberedt. Alle hundene var vaksinert for det ene og det andre, og både pass, munnkurver, dekken, førstehjelpssaker, bånd og det meste annet man kanskje kunne få bruk for var pakket pertentlig ned. Turen nedover gikk så det suste og vi kjørte gjennom mange vakre steder. Vi passerte land etter land og stod endelig på grensen til Kroatia nærmere midnatt. Der ble vi stoppet i passkontrollen. Alt skulle jo være i orden, vi hadde alt av papirer på samtlige hunder og alle hadde nødvendige vaksiner. Passkontrolløren var imidlertid ikke så veldig interessert i hundene og deres papirer. Hun ville gjerne se menneskepassene. Øh, menneskepass? Må man ha det med seg også? De lå godt bortgjemt i et skrivebord hjemme…. Passkontrolløren fant det noget mistenkelig at det kom en sjåfør med hanekam i en stor varebil, så sent på kvelden og attpåtil uten pass. Det er jo imidlertid et Schengen-land, så etter en halvtimes tid fikk vi på nød og neppe lov å krysse grensen ved hjelp av sertifikat. Man burde kanskje ha oppdatert dette, så det står riktig etternavn også…?

Det gikk vertfall bra, og det gjør det kanskje i de fleste tilfeller, men min oppfordring i dag er å være nøye med å pakke de nødvendige pass og papirer til ALLE som skal ut og reise og sette seg godt inn i lover og regler dit du skal 🙂

GOD SOMMER!

Angan på badeferie. Foto: Annette Christin Lund
Dette innlegget ble publisert i Hverdagsøyeblikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.