Det nærmer seg….

FunRun Moelv 11.05.19
Foto: Ringsaker kommune

Det nærmer seg med stormskritt. Oppkjøringen er i gang. Egentlig er det bare siste langside igjen. Vi snakker selvfølgelig om uttaket til agility-VM. Nå har vi hatt et par rolige helger etter Arendalsstevnet – vertfall hundemessig (For de av dere som ikke har fulgt med, har det vært et FunRun i mellomtiden). Kommende oppkjøring har jeg grublet mye på, og jeg forsøker å gjøre det rette når jeg skal balansere en whippet i den ene enden og en turboborder i den andre enden.

Først og fremst holder vi grunnformen vedlike. God kondisjon er et av punktene for å klare de strenge tidskravene og for at hundene skal holde ut konkurransen over hele 3 dager. Grunnformen holder vi ved å løpe vår faste runde over Lundehøgda og Ambliberget, med god høydeforskjell og på ulik type underlag. Agility er likevel ikke noen langdistansesport, så vi må trene spurter og kortere sekvenser innimellom. Hundene får dette på gården hjemme, mens fører’n tar det på X-fit Innlandet. Så kommer jo selve agilitytreningen. Der må vi kombinere kortere økter i hagen, med faste treninger i hallen. Jeg må fokusere på det som er viktigst og vanskeligst for den enkelte hund. Med Streken er det viktig å korte ned alle svinger og vendinger for å tape minst mulig tid. I tillegg må vi holde farten oppe, og øve på vanskelige felt, som f.eks. når det ligger tunneler under felthinderet. Når det gjelder Hurra har vi «løpt oss inn» mer og mer, men vi trenger ytterligere trening på blant annet timing på store utendørsbaner, og mer førertrening i hvordan handle en border. Vanligvis har vi hatt et par treninger pr uke i hallen, men frem mot uttaket i pinsen endrer jeg litt på rutinene.

Vi skal nå konkurrere hver helg frem mot pinsen: Brårud 18. og 19. mai, Voss 25. og 26. mai og NM i Melsom/Tønsberg 1. og 2. juni. En whippet må i utgangspunktet lade en del før agilitystevner, og derfor har jeg valgt å la Streken trappe ned treningen på ukedagene. Hurra får større fokus og vi har vært så heldige å få trene hos Jan Egil Eide i Odalen. Der fikk vi påpakk som fortjent, men vel verdt å kjøre 4 timer for. Vi skulle gjerne hatt tilbakemeldinger fra «høyere hold» litt oftere for å kunne forbedre oss maksimalt. Det er ikke lett å finne ut av de lureste metodene når man ikke har noen fast trener eller noen som følger deg opp. Treningskameratene i Åsmarka blandede er gull verdt, men det er ikke alltid vi har nok erfaring til å hjelpe hverandre med alle problemer som dukker opp. Jeg tar imidlertid med meg de tilbakemeldingene jeg får, og prøver alltid å forbedre meg. Man kan alltid bli bedre! Jan Egil har gitt meg viktige tilbakemeldinger denne uka, om at jeg må begynne å bruke hue – ikke bena. Agility er (visst) ikke en løpekonkurranse. Jeg må jobbe inn detaljene og ha flyt på bana. Jeg må være konsekvent og være sikker på at Hurra gjør som jeg ber henne. Vi må også fortsette med anbefalingen fra Eli Beate om ekstrem grunntrening. I tillegg til å ha vært hos Jan Egil har vi begynt å besøke Gjøvik hundeklubb på torsdager. Dette er først og fremst for å ha mulighet til å trene på en stor utendørsbane. Det er også veldig nyttig å få tilbakemelding fra «nye øyne» her. Jeg er nok ikke den som er flinkest til å ta i mot kritikk og forslag på stedet der og da; men tro meg, jeg tar det til meg og bruker det aktivt videre.

Det er en hektisk periode vi nå er inne i, og samtidig som vi må trene riktig må vi også unngå å slite oss ut, og være sikre på at det alltid er litt ekstra overskudd igjen som kan spares til pinsen. Litt av en balansekunst vi skal utøve fremover! Vi krysser fingre, tær og poter, og legger hodene våre i bløt, for å være sikre på at vi gjør det mest optimale kommende uker. Vi er veldig glade for alle våre følgere som heier på oss, og akkurat i dag har (og skal) vel de aller fleste rope 3×3 og vel så det på min lille border. Hun har selvsagt fått fritak fra toget! Så gratulerer med dagen til alle mann alle. Hipp hipp hipp Hurra og Streken!

17. mai fering (-14) med Bølla, Angan og Tor.
Foto: Annette Christin Lund

17. mai fering (-14) med Bølla, Angan og Tor.
Foto: Annette Christin Lund
Dette innlegget ble publisert i Agility, Border Collie, Konkurranser, Meg og mine, Trening, Whippet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.