Uten mat og drikke…

Har du noen gang tenkt over hva du spiser og drikker? De fleste vet at en idrettsutøver må være nøye med kostholdet for å kunne prestere bra. Dette gjelder i høyeste grad også agilityutøvere. Et godt kosthold kan ikke føre en middels utøver til topps, men et dårlig kosthold kan definitivt føre en god utøver til bunns! En kollega sa en gang til meg at hun ikke kunne skjønne hvordan jeg kunne ha så mye energi og utrette så mye i løpet av en dag. Så tenkte hun seg om et øyeblikk og sa; jo forresten, jeg tror du spiser riktig.

Kosthold er svært personlig, og viser seg gang på gang å være et hett tema for diskusjon. Kosthold er så mangt og det finnes ikke én fasit. Det som imidlertid finnes, er viten om at et optimalt kosthold innebærer nok energi, nok næringsstoffer og riktig timing av måltider. Vi vet også at et optimalt kosthold gir bedre konsentrasjon, godt immunforsvar, god helse og ikke minst større treningskapasitet og raskere og bedre restitusjon. Det vi også vet er at usunt kosthold er en av de viktigste risikofaktorene for død og kroniske sykdommer i Norge. Med andre ord: Kosthold er viktig. Kosthold er i tillegg noe vi kan gjøre noe med. Spiser du optimalt?

Foto: Annette C. Lund

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.