Swedish Open 2019 – dag 3

Da var endelig hverdagen her, og godt er det, etter å ha ankommet vårt kjære gårdstun kl 04:11 denne morgenen. Vi kan imidlertid se tilbake på en fantastisk langhelg i Sverige! Og ja, det var verdt å kjøre hele natta (min privatsjåfør og fantastiske mann får svare for seg selv. Han skulle på jobb igjen – som sjåfør – kl 06:30!).

Søndagen startet med briefing kl 07. Det kjentes nok for mange litt vel tidlig ut, da dette var første dagen med sommertid og mange hadde konkurrert til nærmere midnatt på lørdag. Vi var heldigvis ikke en av dem og fikk lagt oss i god tid. Dagen fikk en kanonstart da Streken rett og slett kvalifiserte seg til finalen som 4. beste hund i agilityløpet til Jocke Tangfelt!! Hun hadde dessverre 4,33 sekunder i tidsfeil, men etter 2 dager med stevne syns jeg ikke at jeg kunne bry meg om det. Det hele startet med hopp og deretter tunnel før vippa. Når det var Hurra sin tur sendte føreren henne dessverre rett i feil tunnelinngang, men da fikk vi litt tid til å øve oss på vippa, som vi har slitt litt med. Det var også en flott lang bom, der hunden måtte svinge av selvstendig til høyre for deretter å ta tunnel under mønet. Her fikk vi også testet oss, og det var altså null felt på den nedgangen! Hjem og øve!

Så bar det avgårde med hoppløp til Fanny Gott. Der klarte jeg og Hurra endelig å levere et løp uten å diske! Jeg valgte å si navnet hennes etter en rett tunnel før slalom, noe som førte til at slalomkommandoen kom for sent og hun gikk inn en pinne for sent. My bad. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle gjøre det på denne måten – det var tydeligvis feil valg. Hun tok heller ikke skjult tunnelinngang, så vi fikk en vegring der. Dette føler jeg egentlig vi har taket på, så der må nok bare friske opp minnet. Fører glemte også banen på nestsiste hinder, men reddet seg heldigvis ut…Vi pådro oss dermed 10 feil, men jeg er superhappy med en 29. plass av 119 startende. Det går stadig fremover! Benedicte har selvfølgelig filmet, trofast som hun var gjennom hele helgen. Evig takknemlig <3 Streken ble faktisk disket i hoppløpet, og det var selvfølgelig ikke hennes feil. Når føreren glemmer å gi svingkommando rett før en rett tunnel kan hun takke seg selv. Fint løp uansett, og du kan se det her.

Det har vært så fantastiske og kule baner gjennom hele helga, og vi har koset oss så masse. Det hele toppet seg selvfølgelig med finalen søndag kveld. Det var kjempespennende å se på samtlige hunder fra XS og helt opp i XL. Spesielt morsomt var det at Norge var representert i alle klasser. Streken var nesten sist ut, ca kl 20. Det var igjen Jocke Tangfeld som skulle dømme klassen vår, og om du ikke har fått det med deg enda – på hans bane er det kun ett beskrivende ord: FLYYYYYG! Selv om Streken spratt av feltene som en annen kanin, er jeg veldig fornøyd med at hun holdt en såpass fart etter 3 fulle agilitydager! I skrivende stund har det enda ikke blitt lagt ut resultatene fra finalen. Vi ble nr 14. av 30 startende i finalen, men bare det å få lov å være med i finalen med en whippet i dette borderselskapet er jo helt UNDERBART! OG hadde vi ikke hatt feltfeil, hadde vi faktisk endt på en 4. plass. Finaleløpet ser du HER! Tusen takk til heiagjeng Tarjei for filming 😀

Finalistene venter på tur. Border, border, border, border, border, border, border….og whippet!
Foto: M. André Lund.


Dette innlegget ble publisert i Agility, Border Collie, Konkurranser, Whippet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.