Swedish open 2019 – dag 1

Da er første dag av swedish open historie. Vi har reist hit ene og alene for å øve oss frem mot uttak, og det har vi så absolutt fått gjort hittil! Det er ikke alltid like lett å gjøre maksimale løp når man skal sjonglere tobarnsmor-rollen oppi det hele. Samtidig tar vi alle agilityutflukter som «en tur», og jeg ville ikke vært foruten familien! Denne helgen valgte vi å la pensjonistene være hjemme i Norge, for å slippe ekstra ormekur på dem. Da er det godt å vite at de er i trygge hender i Åsmarka, og får skreddersydd turopplegg med spasering på bar asfalt når det er for gjørmete i skogen 😂.

Foto: Jeanette S. Håland. Frøydis har dekken og Bølla har sele sponset av Åsmarka blandedes egen sponsor: Non-stop dogwear.

I dag startet vi med en agilitybane av Fanny Gott. Det var en skikkelig løpebane på hele 228 meter, og jeg var faktisk ganske sliten og veldig svett etter to briefinger! Det var en flott bane, der vi både fikk trent på selvstendig vippe med skjev nedgang og flikk x2. I tillegg kunne man velge selvstendig nedfelt på bommen, da det lå en tunnel i veien. Det var også en del rettstrekker og korte tunneler der man skulle «ut» på baksiden av hinderet i enden, og vår ukentlige mandagspurttrening fikk vise hva den har dugd til foreløpig! Jeg valgte å øve på selvstendig vippe med begge hundene. Streken var litt usikker på dette, men reddet seg inn uten vegring. Hurra løp rett forbi vippa og fikk en vegring. Det var nok grunnet føreren som ikke var oppmerksom nok på hvor blikket var. Jeg valgte å ikke trene selvstendig nedgang på bommen med Streken, da hun sliter litt med nedfelt i utgangspunktet. Hun leverte imidlertid et flott løp og endte på 9. Plass av 105 deltagere – og fikk CERT attpåtil! (Se video her!) Hurra og jeg fikk en litt dårlig start, med travel oppvarming og en sliten 3-åring på slep. Hurra gjorde likevel sitt beste som alltid, og vi fikk prøvd både flikk og selvstendig bom. Jeg valgte å løpe langt unna, på utsiden av slalomen for å trene på dette. Jeg gjorde imidlertid ikke som planlagt før tunnelen under mønet, og vi klarte derfor å diske ved å få med en labb på mønet. Jeg syns likevel vi hadde mange momenter å ta med oss videre! Tusen takk til Hege B Tollefsen for film! (Den kan ses her).

I hoppløpet var det 115 startende og banen til Jocke Tangfeldt var 213 meter lang. Det var en veldig morsom bane, med akkurat passe mye krims og krumelur, men ikke mer enn at den var logisk å følge og tid til å plassere seg rett. Streken raste feilfritt gjennom og endte på 13. Plass. Jeg er superfornøyd med dette! Hurra og jeg hadde nå lært, og vi hadde jogget en stund i skogen og trent på banens startkombinasjon ute før start, og vi hadde ikke med oss en distraherende treåring. Jeg skulle så gjerne hatt dette løpet på film for jeg er så SYKT fornøyd. Vi leverte alt vi skulle og hadde et flott samarbeid. Dessverre hadde vi en litt for lang høyresving etter et hinder, så Hurra fikk med seg hjørnet på lengden i samme slengen. Det bryr vi oss imidlertid ikke om, for vi var kjempeflinke! Nå gleder vi oss bare masse til i morgen!!!

Live resultater kan dere finne på www.agilitydata.se.

Foto: Annette Christin Lund
Dette innlegget ble publisert i Agility, Border Collie, Konkurranser, Meg og mine, Trening, Whippet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.