Kjenn din rase

En whippet er ikke en hvilken som helst hund. Du må kjenne din rase. Man kan altså ikke trene lydighet med en whippet på grus. Man kan ikke si «Ligg» og forvente at hunden skal legge seg rett på stuegulvet. Man kan ikke forvente å noen gang få dyna si i fred, og man må alltid være på vakt for lange neser etter godsaker. Man kan heller ikke trene agility som om man hadde en brukshund. Veien frem til en god agilitywhippet er lang. Den krever mye tålmodighet, eksepsjonelt gode godbiter og ekstremt korte økter. Den krever også innspill fra aktører som kjenner rasen. En av mine største bommerter gjennom min agilitykarriere er å ta råd fra feil aktør. Det førte til at hunden mistet totalt motivasjon og satte oss flere steg tilbake i tid. En whippet er ikke en hvilken som helst hund; men en whippet KAN.

Foto: Lillehammmerstevnet 2018

Dette innlegget ble publisert i Whippet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.