Status COVID-19

Vi befinner oss i en absurd og uforståelig situasjon. En situasjon som ingen har opplevd maken til og som eskalerer for hver dag som går. Eller gjør den egentlig det? Norge har vært tidlig ute med preventive tiltak og forhåpentligvis gjør dette at vi unngår en eskalering. Likevel er dette en krevende situasjon for alle. Fremtiden er preget av usikkerhet og vi vet ikke hva som kommer til å skje. Livet er satt på pause – i uant bestemmelsestid. Bare dette er vanskelig i seg selv.

Jeg er nok av den typen som trenger et konkret agilitymål for å bli motivert for å trene. Nå som alt er usikkert blir da også motivasjonen mindre. Jeg velger heller å gjøre andre ting sammen med hundene mine – hvilket kan være både bra og dårlig. Vi fikk imidlertid en god kvalitetsøkt før alle koronatiltak ble strammet hardt inn, og det er jeg veldig glad for.

Det er også mye annet jeg er veldig glad for. Jeg er veldig glad i vinteren og skigåing, og det var med tungt hjerte jeg hadde valgt bort resten av vinteren til fordel for optimal agilityforberedelse hver eneste helg fra slutten av februar og fram til landslagsuttaket. Når plutselig alt av treninger og konkurranser ble avlyst fikk jeg dermed tilbake vinteren, og jeg har kost meg hvert minutt av denne. Skiløypene innen noen mils radius er fortsatt spektakulære, og skiløypene bak huset kan fortsatt benyttes dersom man ikke er så kresen. Det har imidlertid de seneste dager også blitt bart på veiene, hvilket åpner muligheten for sykling til jobb. Jeg elsker å sykle til jobb! Det gir en god start på dagen, det er effektiv bruk av tid, man sparer penger som ellers ville blitt brukt til drivstoff, man sparer miljøet, man er ferdig med egentreningen når man kommer hjem og det er fin måte å «sykle av seg» sykehusets koronahverdag på. For mitt vedkommende er det dessverre ikke mulig å kombinere barn i barnehage og sykling til jobb, så de siste årene har jeg med tungt hjerte også måttet velge vekk sykling. Derfor har pandemien stått meg bi også her, siden barnehagen nå er stengt. Det at alle aktiviteter er avlyst gjør også at jeg får mer kvalitetstid sammen med barna mine, noe som jeg nyter til det hele og fulle.

Vi kan også glede oss over at både vi og vår krets er friske og raske, at jeg har en jobb å gå til og at vi har flotte butikker med bra matvareutvalg – inkludert dopapir. Vi har flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet og vi trenger ikke klage på hytteforbudet, da vi ikke har annen hytte enn bobilen, som vi kan reise på tur med uansett. Midt i det hele fikk vi også en hyggelig pakke fra Provit med produkter som vi kan bruke mens vi venter på hva tiden vil bringe.

Jeg håper også du kan klare å holde positivt fokus midt i det hele og ønsker alle våre følgere en riktig god påske!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsøyeblikk, Meg og mine. Bokmerk permalenken.