NM i agility!

Nok et agilitystevne er forbi, og jeg kan trygt si at jeg og Hurra er enda et skritt videre i agilityens verden. Det hele begynte med AG-løpet på lørdag, der vi faktisk vinner hele showet og får vårt andre Cert. Det er gøy å vinne når man faktisk er bedre enn «hele Norgeseliten», og ekstra gøy når man vinner med en tysk hund for en tysk dommer (Stefanie Semkat) 🙂 Vi kliner til og går et feilfritt løp igjen, i hoppløpet til Sari Mikkila. Det ble dessverre litt for mye rot og vi havnet derfor 3 sekunder bak vinneren – ikke bra nok, men jeg er fornøyd med at det ble feilfritt.

Streken er en annen historie. Der klarte vi dessverre å bli disket i agility. Jeg var litt for fokusert på å safe på mønefeltet, og glemte å holde igjen før en tunnel. Hun forsvant dermed rett inn i den, og gjorde nøyaktig som hun faktisk ble bedt om. Shame on me. Siden vi allerede hadde disket valgte jeg å teste felt med tunnel mellom, ned fra bommen. Dette hadde vi altså ikke, så det må vi øve mer på. På slutten rev vi også med oss en hel hoppvinge. Det gikk heldigvis bra, og ingen skade skjedd. (Filmen ser du her). I Sari Mikkila sin hoppbane leverte hun et veldig flott løp med korte svinger og god fart. Dessverre fikk hun en vegringsfeil inn i slalomen da fører kom litt i veien. I dette løpet hadde jeg som mål å unngå tidsfeil, da vi tidligere løp et knakende bra og tilsynelatende feilfritt løp for denne dommeren i Swedish Open. Til vår store forferdelse oppdaget vi i etterkant at vi hadde litt over 2 sekunder i tidsfeil, og dette ønsket jeg å forbedre. I dag fikk vi 0,23 sek i tidsfeil, men det var nok grunnet vegringen som jo var min feil, så jeg er fornøyd. Streken gikk dermed ikke videre til finale på søndag, men det var like greit, for da kunne hun lade mer til VM-uttaket neste helg.

Søndag våknet vi til strålende sol og varmt vær. Det var veldig deilig, siden det har vært regn og kaldt på samtlige stevner hittil i år. Jeg og Hurra startet med et ganske bra hoppløp, men jeg fikk ikke plassert meg helt riktig før slalomen, så det ble ikke direkte inngang og vi tapte kanskje bittelitt tid der. Vi fikk dessverre også et riv etter en tunnel. Jeg er litt usikker på hvorfor, men jeg var sannsynligvis for sent ute med kommando og for brå med tegn, for hun pleier aldri rive. Bortsett fra det, var det et veldig fint løp (Ta en titt her!). Dagens aller aller siste løp var agility large finale. Det startet veldig fint, med både vippe som hinder 2 og en flott slalom. Halvveis i løpet var fører dessverre ikke våken nok og Hurra fikk ikke god nok beskjed. Hun tok derfor en mur i stedet for et hopphinder. Jeg hadde briefet to løsninger her og var litt usikker på hvilken jeg skulle velge. Jeg valgte tydeligvis feil….Men vi tok resten av banen korrekt, og vi har gjort MYE bra i helga. Filmen ser du her. Tusen takk til Tarjei Bratt Hveding-Gabrielsen og Drømmemannen for filming, og ikke minst AnnLeni Haugstad for bilder <3

Vi er nå klare for VM-uttak – sees neste helg!

Briefing må til….
Dette innlegget ble publisert i Agility, Border Collie, Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.